"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması

19 Aralık 2019, Perşembe 14:37
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi"nin açılışında konuştu.

“Kanal İstanbul” tartışması

Gençlere vaat ettiğimiz gelecek inşaat mı?

Yapay Afet!

Kanal İstanbul deprem riskini arttırır

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada yeniden sıcak gündem maddeleri arasında yerini alan Kanal İstanbul projesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Bir tarih, bir kültür rant gözüyle yok edilebilir mi?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un tarihini, kimliğini ve kültürünü korumak gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"İhanet yetmiyormuş gibi ihanetin katmerlisi yapılmaya çalışılıyor. Nasıl? 'İstanbul'a Karadeniz'den bir kanal açacağız, Kanal İstanbul'u yapacağız.' Neye göre yapacaksınız? Mühendis, çevreci 'Hayır' diyor, herkes 'Hayır' diyor, ama bir kişi 'Ben yapacağım. Karadeniz'i Marmara'yla buluşturacağım.' diyor. Neye göre, hangi akıl, hangi mantık, hangi fizibilite, hangi para, nasıl yapacak? 'Ben yapacağım.' diyor. Yapamazsın kardeşim, zaten yapamayacaksın, zaten gideceksin, ilk seçimde zaten gideceksin. Hiç kimse buraya para ayırmaya kalkmasın, hiç kimse 5 kuruş para ayırmaya kalkmasın, ayırdıkları paranın kuruşu dahi verilmeyecektir. İstanbul'a ihanete doymadılar mı? Bir tarihe, bir kültüre rant gözüyle bakılabilir mi? Bir tarih, bir kültür rant gözüyle yok edilebilir mi? Bir tarih, bir kültür beton ormanına dönüştürülebilir mi? Bir tarihin, bir kültürün olduğu yerde ağaç bile bırakmadınız, meydan bile bırakmadınız?"

AA

Okunma Sayısı: 5257
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet Katmer

    21.12.2019 03:14:00

    Selâmunaleykum, Kılıçdaroğlu yine her zamanki gibi elinden gelse yaptırmayacak... Mübarek adamın bir dikili ağacı olsa veya müsbet bir işe taraf olsa üzülmeyeceğim, ne güzel demiş atalarımız, "İt ürür kervan yürür." Anlaşılamayan bir konuda Kanal İstanbul; İstanbul'un tarihini ve kültürünü nasıl bozacak. Kaldı ki kendisi boza boza ne din, ne kültür bıraktı ne de tarih bıraktı. Hayırlı ve bereketli günler dilerim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı