"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten fezleke

06 Mayıs 2016, Cuma 15:08
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 7 Nisan 2016'da Türk Tabipleri Birliğini (TTB) ziyaretinde yaptığı konuşmada; HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da partisinin 27 Şubat 2016'daki Mersin mitingde yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işledikleri gerekçesiyle birer fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen fezlekeler, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekede, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden Adalet Bakanlığı aracılığıyla yazı gönderildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın da başsavcılığa 12 Nisan 2016'da şikayet dilekçesi verdiği bildirildi.

Fezlekede, Kılıçdaroğlu'nun, 7 Nisan 2016'da TTB'ye ziyarette bulunduğu belirtildi ve burada yaptığı konuşma aktarıldı.

Demirtaş'ın Mersin'deki konuşmasından ötürü şiikayet

Demirtaş hakkında düzenlenen fezlekede de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Aydın'ın, 29 Şubat 2016'da başsavcılığa verdiği dilekçede Demirtaş'ın iki gün önce HDP'nin Mersin mitingindeki konuşmasını naklederek, "Cumhurbaşkanına hakaret ettiğinden bahisle şikayetçi olunduğunu" bildirdiği ifade edildi.

Fezlekelerde, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun TCK'nın 299. maddesinde düzenlendiğine işaret edildi. Bu maddenin gerekçesinin, Cumhurbaşkanının devleti temsil etmesi, Anayasa'da belirtilen görev ve yetkileri göz önüne alınarak, Cumhurbaşkanının kişiliğine yöneltilen hareketin, bir bakıma devlet kuvvetleri aleyhine cürümlerden sayılması gerektiğinden hareketle kaleme alındığı belirtildi.

AA

Okunma Sayısı: 2149
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı