"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtulmuş’un ilginç TL yorumu: Maalesef TL çok değerliydi

16 Haziran 2022, Perşembe 18:04
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Türk Lirası’nın değerli olduğu günler için ‘Maalesef’ dedi: Çok şükür son yıllarda yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı.

Artı gerçek’in haberine göre,  TGRT’ye konuşan Kurtulmuş şunları söyledi: “Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1,20 seviyelerindeydi. Bu ortaya ne çıkarıyordu? Olağanüstü yüksek miktarda ithalat. Yani ne varsa kalem dahil her şeyi daha ucuza dışardan ithal eder durumdaydık. Çok şükür 2013’ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı. İmalata, üretime, ihracata, yatırıma ve istihdama dayalı bir ekonomi yönelişine Türkiye kendisini sevk etmiş oldu. Bunun önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Burada da o dengeyi Türk ekonomisi sağlayacaktır. Dövizin çok değerli olması ya da çok değerinin düşük olması arasında bir denge oluşacaktır.” Kamuoyu, Kurtulmuş’un yaptığı bu değerlendirmelerin hangi kıstas ve ekonomik teorilere göre yapıldığını ise anlamakta güçlük çekti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    19.6.2022 12:13:57

    Bu vefalı asil milleti, bu duruma düşürenler utansın.

  • Gültekin

    19.6.2022 12:06:23

    Esnafı, halkı geziyor ve soruyoruz, bu zamlar durur mu? veya gelecekte ucuzluk olur mu?, paramız değerlenir mi? hiç kimseden olumlu cevap alamıyoruz, yani bu yanlış ekonomi uygulamaları milleti ümitsizliği etmiştir, buna sebep mevcutlardır.

  • Halil

    17.6.2022 19:18:40

    Ya. Bu beyefendi Has parti diye bir parti kurmuştu. Sabah akşam Tayyip Erdoğan ve Akp ye etmediği laflar kalmamıştı. Şimdi ne oldu da şimdi Akp ile kuzu sarması oldular. Bu nasıl bir ruh hali ve Samimiyettir.

  • İbrahim

    17.6.2022 09:24:33

    Bu arkadaş aklını peynir ekmek ile yemiş diyeceğim ama maalesef Türk lirası çok değersiz olduğu için peynir ekmek bulamamış, yani katıksız yemiş görünüyor. Araştırılması gerek bir vaka.

  • Toygar

    17.6.2022 08:45:03

    Gülseeeem gülemedim. Bir düşündüm, yok dedim, öyle dememiştir! DEMİŞ! Hem de aynen öyle demiş. Şimdi ithalat kesildi hele! Ondan memlekette üretici kalmadı, memlekette ürün pahalılanıyor, çünkü arz yok. Sadece küresel sorunlarla izah edilemeyecek beceriksizliğin üstü böyle kapanmaz! KAPANMAZ!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı