"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Orta direk çöktü

31 Ocak 2024, Çarşamba
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’deki ekonomik eşitsizlik ve gelir dağılımındaki bozulma konularına vurgu yaparak, özellikle öğrencilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Babacan, gelir dağılımındaki adaletsizliğin, ülkedeki sosyal dokuyu zayıflattığını ve bu durumun öğrencileri olumsuz etkilediğini belirtti.

Öğrencilerin simit parasına muhtaç hale geldiğini ifade eden Babacan, okula giden öğrencilerden birisinin haftada en az bir gün öğle yemeği yiyemediğini ve derslere aç gitmek zorunda kaldığını dile getirdi. Babacan, TÜİK’in açıkladığı gelir dağılımı istatistikleriyle ilgili “Türkiye’de gelir dağılımı hızla bozulmaya devam ediyor. Şu anda 85 milyon içerisindeki en zengin 17 milyon insan toplam gelir pastasının yüzde 50’sini alıyor. En fakir 17 milyona da gelir pastasının sadece yüzde 6’sı kalıyor. Rahmetli Özal’ın ‘Toplumu taşıyan çadırın ortasıdır, orta direğidir’ dediği orta direk de Türkiye’de artık tamamen çökmüş durumda” dedi.

Ankara - Adnan Solmaz

 

Okunma Sayısı: 1107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı