"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan'a itidal çağrısında bulundu

01 Ağustos 2019, Perşembe 21:29
Moskova yönetiminin Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerilimin tırmanmasından endişe duyduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, taraflara itidal çağrısı yaptı.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, yıllardır çözüm bekleyen Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle bölgede yaşanan çatışma hakkında açıklamalarda bulundu. 

Zaharova, "Bir Ermeni askerinin ölmesi, her iki taraftan askerlerin yaralanmasıyla sonuçlanan Ermeni-Azeri sınırındaki gerilimden gerçekten endişe duyuyoruz. Gerilimin tırmanması, kısa süre önce varılan ateşkes mutabakatına ve siyasi yollardan çözüm bulma eğilimlerine ters düşüyor" dedi.

Gerilimin daha fazla tırmanmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Zaharova, taraflara itidalli davranma, güç kullanmaktan kaçınma ve duruma istikrar kazandıracak önlemler alma çağrısı yaptı.

Geçen hafta sonu Azerbaycan ve Ermenistan, ateş açıldığı konusunda karşılıklı suçlamalarda bulunmuş, yaşanan çatışmada bir Ermeni askeri ölmüştü.

Okunma Sayısı: 1748
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı