"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya Başbakan Yardımcısı Maduro'yu ziyaret etti

06 Ekim 2019, Pazar 12:20
Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Caracas’a, Moskova’nın Venezüella lideri Nicolas Maduro’ya desteğini gösteren bir ziyaret gerçekleştirdi. Borisov, Rusya ile Venezüella arasındaki ilişkileri düzenleyecek 10 yıllık yeni bir işbirliği planı hazırlanacağının haberini de verdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov, Venezüella Devlet Başkan Yardımcısı Tareck el Aissami ile Rusya-Venezüella hükümetlerarası komisyon toplantısına başkanlık yaptı. Söz konusu toplantıda Aissami, ABD’nin yaptırımlarına rağmen Venezüella’nın, ülkede çıkarılan petrolü satabilmesine yardımcı olan Moskova’ya teşekkür etti.

BORİSOV: MADURO’YU DESTEĞE DEVAM

Borisov ise pek çok Batılı ülkenin Venezüella’nın lideri olarak muhalif Juan Guaido’yu tanımış olmasına karşın, Moskova’nın ülkenin meşru devlet başkanı olan Maduro’yu desteklemeye devam edeceğine vurgu yaptı.

Yerel basına göre Borisov ayrıca Rusya ve Venezüella’nın karşılıklı ticareti artırmasının, Maduro’nun hükümetinin meşru olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

2030’A KADARKİ DÖNEMİ KAPSAYAN UZUN VADELİ İŞBİRLİĞİ PLANI

Rus Başbakan Yardımcısı ayrıca, bir sonraki hükümetlerarası komisyon toplantısına kadar Rusya ile Venezüella’nın ekonomik ve askeri-teknik işbirliği için hedefler ortaya koyan ve 2030’a kadarki dönemi kapsayan uzun süreli bir işbirliği planı hazırlayacaklarını söyledi.

MADURO: ÇOK ÖZEL BİR GÜN

 

Maduro ise başkent Caracas’ta Borisov’la görüşmesi sonrasında ‘bunun, başta petrol, tarım ve askeri sektörlerde olmak üzere ikili ilişkilerin elden geçirildiği çok özel bir gün olduğunu’ söyledi.

Maduro geçtiğimiz ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin’e bir araya gelerek kısa bir görüşme gerçekleştirmişti.

Okunma Sayısı: 1608
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı