"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Ülkeyi kara para cenneti haline getirdiler'

23 Ekim 2021, Cumartesi 22:35
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, “Erdoğan yönetimi, şimdi de ülkemizi kara para aklamada küme düşürerek Moğolistan, Yemen, Zimbabve, Trinidad gibi ülkelerin seviyesine indirdi. Bunun anlamı Türkiye’ye yabancı kaynak girişinin dibe vurması, ekonomik büyümenin olumsuz etkilenmesi ve Türkiye’nin bir 3. dünya ülkesi olduğunun kabul edilmiş olmasıdır. Bu iktidar Türkiye’yi yönetemiyor, milletimiz bu kadar kötülüğü hak etmiyor” dedi.

Hamzaçebi, OECD Malî Eylem Gücü’nde Türkiye’nin gri listeye alınması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hamzaçebi, ““FATF’in gri listesine eklenmesi, Türkiye’nin dış finansman çekebilme kabiliyetine zarar verebilecek bir durum olarak değerlendirilmektedir. Türkiye 12 nolu tavsiye kararına uymuş olsaydı gri liste belâsı başımıza gelmeyecekti” dedi. 

ERDOĞAN YÖNETİMİNDEKİ TÜRKİYE’NİN KARA PARA CENNETİ OLDUĞU TESCİL EDİLMİŞ OLDU

Erdoğan yönetimindeki Türkiye’nin kara para aklayanların ve yolsuzluk yapanların cenneti olduğu uluslar arası kuruluşlarca da tescil edilmiş olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, “G-20 üyesi Türkiye’yi G-20 üyeliğinden düşürmenin sınırlarında dolaştıran Erdoğan yönetimi, şimdi de ülkemizi kara para aklamada küme düşürerek Moğolistan, Yemen, Zimbabve, Trinidad gibi ülkelerin seviyesine indirdi. Bunun anlamı ülke risk priminin (Credit Default Swaps/CDS) artması, yani pahalı borçlanırken daha da pahalı borçlanacak olmamız, zaten azalmış olan Türkiye’ye yabancı kaynak girişinin dibe vurması, ekonomik büyümenin olumsuz etkilenmesi ve Türkiye’nin bir 3. dünya ülkesi olduğunun kabul edilmiş olmasıdır. Bu iktidar Türkiye’yi yönetemiyor, milletimiz bu kadar kötülüğü hak etmiyor.” şeklinde konuştu. 

Etiketler: kara para cenneti
Okunma Sayısı: 1231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı