"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir

02 Ağustos 2016, Salı 14:13
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşarak, "Her darbe teşebbüsü en başta Mustafa Kemal'in hatırasını, onun açılışına öncülük ettiği Millet Meclisi'ni yaralamıştır. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir, Silahlı Kuvvetler'in bir mensubu, hatta bu ülkeye de ait değildir" dedi.

Başbakan Yıldırım, ayrıca Ankara Mamak ve Etimesgut'taki kışlaların Polatlı'ya, İstanbul'daki Maltepe ve Hasdal kışlalarının da Çorlu ve Trakya'ya doğru gideceğini açıkladı.

"CHP LİDERİ'Nİ, MHP LİDERİ'Nİ VE PARTİLİLERİ BÜYÜK BULUŞMAYA DAVET EDİYORUM"

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin TBMM'deki grup toplantısında hitap etti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi partilerle ve siyasi parti genel başkanlarıyla sürekli iletişim ve istişare halinde olduklarını belirten Yıldırım, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, "Kendilerine OHAL süreciyle ilgili ve bu süreçte hükümetimizin aldığı kararlarla ilgili kapsamlı bilgi aktardım. Sayın Cumhurbaşkanı'mız pazar günü İstanbul'da büyük bir 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' gerçekleştirecek. Bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılım sağlayacağız. Hepimiz Yenikapı'da hazır olacağız. Tarihin, demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanı'mızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı ben buradan tekrarlamak istiyorum. Gün birlik günüdür. Gün beraber olma günüdür. Gün birlikte Türkiye olma günüdür. CHP Lideri'ni, MHP Lideri'ni ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Onların bu büyük mitinge gelerek dostluk, kardeşlik, birlik dayanışmasını en iyi şekilde bütün milletimize göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyor ve kendilerini pazar günü Yenikapı'ya bekliyoruz" diye konuştu.

"EN KÜÇÜK BİR HUKUKSUZLUĞA ASLA VE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Darbecilerin yargılanma sürecinde hiçbir hukuksuzluğa müsaade etmeyeceklerini belirten Yıldırım, "Devleti, milleti, hukuku, demokrasiyi ve özgürlükleri korumak için olağanüstü tedbirlerin alınması bir mecburiyet haline gelmiş, bu açıdan Meclis'imiz 3 aylığına olağanüstü hal yasası çıkarmıştır. Olağanüstü hal millete değildir, olağanüstü hal bize, kendimize ilan edilmiştir. Hükümete, devlete ilan edilmiştir. Çünkü bu darbe girişimini yapanlar, onların destekçilerinin tamamen ortaya çıkarılması, hesapların sorulması ve milletin iradesine karşı girişilen bu hainliklerin sona ermesi için biz kendimize olağanüstü hal ilan ettik. Olağanüstü hale ilişkin eleştirilerin, kaygıların ne kadar yersiz olduğunu hep beraber görüyoruz. En küçük bir hukuksuzluğa asla ve asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. En küçük bir hak ihlaline, özgürlük ihlaline katiyen müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

"MECLİS'İ BOMBALAYAN BU VATAN TOPRAĞININ FERDİ DEĞİLDİR"

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Silahlı Kuvvetleri, insanlık tarihinin en eski kurumlarından, en güçlü ve en köklü ordularından biridir. Bu ordu Kurtuluş Savaşı'nı gerçekleştiren, cumhuriyete giden yolu açan, bağrından Gazi Mustafa Kemal'i de çıkaran ordudur. Ordu bizim için Peygamber ocağıdır. Bu ordu milletin ordusudur, milletin bağrından çıkmıştır. Askeri ve sivil hepsinin üzerinden bu çatı var. Bu Gazi Meclis var. Bu Meclis 1920'den beri birçok darbe gördü. Ama hiçbir darbede bomba görmedi. Bu hainler onu da yaptılar. Bu Gazi Meclis'i bombalarla yok etmeye çalıştılar. Atatürk'ün açtığı ve askeri makamların üzerinde bir merci olarak gördüğü Meclis'i kapatan hiçbir asker bu ordunun askeri olamaz. Hele hele o Meclis'i bombalayan, emri veren, onlarla bu hareketin içinde olan hiç kimse bu ordunun askeri değildir, bu milletin evladı da değildir, bu vatan toprağının ferdi de değildir. Her darbe teşebbüsü en başta Mustafa Kemal'in hatırasını, onun açılışına öncülük ettiği Millet Meclisi'ni yaralamıştır. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir, Silahlı Kuvvetler'in bir mensubu hatta bu ülkeye de ait değildir"

DHA

Okunma Sayısı: 1490
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Adnan Tahaoğlu

    3.8.2016 09:10:54

    Syn.Başbakan nihayet gerçeği anlamış..Buna da şükür..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı