"Gerçekten" haber verir 05 Mayıs 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

H. İbrahim CAN

Domuz gribi komplo teorileri



Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) domuz gribindeki alarm düzeyini 4’ten 5’e yükseltti. Yani artık insandan insana geçişte hızlı yayılma aşaması. Ama aynı örgütün 4 Mayıs tarihli son durum değerlendirmesindeki rakamlar insanın kafasını karıştırıyor.

Salgının ilk çıktığı Meksika’da 150’yi bulduğu belirtilen domuz gribi ölümlerinin çoğunun başka sebeplerden kaynaklandığı yalnızca 25 kişinin bu gripten öldüğünü ilân ediyor Dünya Sağlık Örgütü. Amerika’da ise 226 grip vakasına karşın 1 ölüm tespit edilmiş. Hızla yayıldığı iddia edilen salgında ölü sayısının hızla düşüyor olması tuhaf değil mi?

Bu durum hemen komplo teorilerini de gündeme getirdi. İnternette dolaştığınızda onlarca domuz gribi komplo teorisiyle karşılaşıyorsunuz. Eminim sizler de aranızda bunlardan bazılarını konuşuyorsunuz. Bu komplo teorilerinden birkaç örneği nakledeceğim. Ancak bundan domuz gribinin hafife alınması gerektiği anlamı çıkarılmasın. Çünkü turizm mevsimi ile birlikte ülkemize her an ulaşabilecek bu gribe karşı önlem alınmaması—tıpkı hâlen etkisini sürdüren kuş gribinde olduğu gibi—ölüme sebep olabilir.

İşte size komplo teorileri demetinden örnekler:

İNSANLAR ÜRETTİ

Domuz gribi biyolojik silâh olarak üretilmiş ve doğal ortama salıverilmiştir. Bilim bunun yapılabileceğini göstermektedir. Bir kısım insanlar da Batılı hükümetlerin genetik olarak bu virüsü ürettiklerini, böylelikle ilâç firmalarının kârlarını arttırmalarını amaçladıklarını ileri sürüyor. Endonezya Sağlık Bakanı Siti Fadilah Supari de böyle düşünenlerden. Amerika’nın Meksika’dan göçleri önlemek için bu virüsü ürettiği de komplo teorileri arasında. Meksika’dan gelen uyuşturucunun önünü kesemeyen Amerikan hükümeti, 2008 yılı Aralık ayında bu ülkeye 400 milyon dolarlık yardım yaptı. Obama’nın, uyuşturucu kartelleriyle mücadeleye daha fazla asker gönderme fikrine sıcak bakmadığı da biliniyor. Bu salgın bahanesiyle şimdi ABD hükümeti bu ülkeyle sınırını tamamen kapatabilecek.

RUMSFELD’İN ŞİRKETİ ÜRETTİ

ABD Eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in bir dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, hâlen büyük hissedar olarak yer aldığı Gilead Sciences Inc.’in 1996 yılında Roche Laboratuarlarından patentini aldığı Tamiflu ilacı, kuş gribinde olduğu gibi domuz gribinde de tek etkin ilaçmış gibi dünya gündemine pompalanıyor. Ülkelerin bu ilâcı depolamaları isteniyor, uluslar arası ülkeler gelişmekte olan ülkelere bu ilâçtan bağışlıyor. Rumsfeld’in bu şirkette 5 milyon doları ile 25 milyon dolar arasında değişen değerde hissesi olduğu biliniyor. Rumsfeld bu salgından yalnızca ilâç satışıyla değil, aynı zamanda şirket hisselerinin değerinin yaklaşık on kat artmasıyla da kâr sağlıyor. Bu teoriyi destekleyen bir iddia da aynı etkin maddeyle üretilen Relenza isimli ilâcın tamamen geri plâna atılması.

Benzer bir iddia da maske üreten firmaların bu virüsü ürettiği yolunda. Satışları bir anda patlama noktasına geldi bu firmaların. General Motors ile bağlantılı maske üreticisi firmaların devâsâ stoklarla başa çıkamadığı ve iflâs noktasına geldiği ileri sürülüyor. Halbuki şimdi tarihlerinin en büyük üretim ve satışlarını yapıyorlar.

Bunlar biraz daha elle tutulur olanları. Bunun yanı sıra dünyadaki ekonomik krizi hafifletmek için üretildiği, ABD’deki TV şirketlerinin sansasyonel haberlerle izleyiciyi TV karşısına çekebilmek için ürettiği gibi bir çok saçma gelebilecek komplo teorileri de var.

Sebebi her ne olursa olsun, domuz gribi bir vakıa. Eğer önlemler alınmazsa, kısa sürede yayılması da mümkün. Ancak kamuoyunun bilgilendirilmesi, gerekli hijyenik tedbirlerin alınması ve semptomları görülür görülmez hekime başvurulmasıyla bu hastalığa yakalanılsa dahi tedavi edilmesi mümkün. En önemli tedbir ellerin sürekli yıkanması, hapşırırken ağzın kapatılması. Bunların beş vakit abdest alan ve sünnete uyan bir mü’minin zaten yapması gerekenler olması ne kadar güzel bir tevafuk!

05.05.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (04.05.2009) - Kudüs’ü Yahudileştirme çabaları

  (03.05.2009) - Dostluk ve mutluluğa dair

  (02.05.2009) - Putin’in yeni nüfuz bölgeleri: Abhazya ve Güney Osetya

  (01.05.2009) - Türkiye ile Azerbaycan aynı dili konuşmuyor mu?

  (30.04.2009) - Sri Lanka’da binlerce masum insan ölümü bekliyor!

  (29.04.2009) - Domuz gribi bizi teğet geçecek mi?

  (28.04.2009) - Savaş çocuklarının dramına seyirci kalmayalım!

  (27.04.2009) - Obama’nın konuşması bir “Meds Yeghem”!

  (26.04.2009) - Sabretmek en büyük tedbir

  (25.04.2009) - BM, Kerkük meselesini çözebilir mi?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis