"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pis havuz sularına dikkat

05 Ağustos 2014, Salı
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrrahi Uzmanı Op.Dr. Bahadır Baykal, pis havuz suyunun dış kulak iltihabına (yüzücü kulağı) neden olduğunu belirterek çeşitli önerilerde bulundu. Baykal, “Havuza ve denize girilen yaz aylarında kulak sağlığına daha fazla özen gösterilmelidir. Özellikle kirli havuzlar dış kulak yolu iltihabına neden olabiliyor.” dedi.
 Kulakta en sık görülen problemlerin başında kulağa su kaçırılmasının geldiğini söyleyen Baykal, “Kulağa su kaçması ile ortaya bazı sorunlar çıkabilir. Dış kulak yolunda bulunan salgı, soyulan kulak derisi ve dökülen kulak kılları ile birlikte ‘buşon’ denen sert bir tıkaç oluşturur. Halk arasında kulak kiri diye bilinen bu tıkaç suyu emerek sünger gibi şişer ve kişinin kulağının aniden tıkanmasına sebep olur. Tatile gitmeden önce bir mutlaka kulak burun boğaz, uzmanına başvurmakta ve buşonun temizlenmesinde fayda var.” ifadelerini kullandı. Denize veya havuza giren kişiler işitme cihazı ve kulaklık kullanıyorsa cihazın hijyenine dikkat etmeliler diyen Baykal, “Kulak havalanmasını sağlamak için arada cihazı çıkarmalılar.” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 1059
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı