"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bağımlılık bütün toplumu tehdit ediyor

24 Haziran 2025, Salı 01:00
DEVA, Gelecek ve Saadet Partilerinin oluşturduğu Yeni Yol Grubu, 21-27 Haziran tarihlerini "Uyuşturucu ile Mücadele Haftası" olarak ilan etti ve bu kapsamda TBMM'de ve sahada kapsamlı bir seferberlik başlattı.

Sanal kumar ve bağımlılık büyük bir yara
İktidarın yasal kumarla derdi yok
Kumarcılara engel olunsun

Yeni Yol Grubu gelecek hafta boyunca TBMM'de 24 maddelik kanun teklifi, 103 soru önergesi ve 3 araştırma önergesi ile bağımlılıkla mücadeleyi somut adımlara dönüştürmeyi hedefliyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, uyuşturucu ve bağımlılık türlerinde Türkiye'nin Avrupa ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyledi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin uyuşturucuda artık transit ülke değil, pazar ülke hâle geldiğini savundu. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan uyuşturucunun sinsi bir afet gibi yayıldığını, her gün daha fazla aileyi yakan, ocak söndüren derin bir yaraya dönüştüğünü, bağımlılığın sadece bireyleri ve aileleri değil, mahalleleri, şehirleri ve bütün toplumu tehdit ettiğini söyledi. B

abacan, "Devletin görevi asıl o bataklığı kurutmaktır. Aileyi korumak, gençliği eğitmek, sosyal destek vermek, önleyici politikalar geliştirmek bu işin olmazsa olmazı” diye konuştu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen ise bağımlılık yaşının 9'a kadar  düştüğünü söyledi.

Mehmet Kara - Ankara

Okunma Sayısı: 342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı