17 Eylül 2013, Salı
12 Eylül darbe-i münafıkanesinin Cibali Babalarını merak ediyorum: bugün ne yapıyorlar!
Tövbe etiler, tövbe mi ediyorlar! Yoksa, onun tahribatlarının devamına hâlâ destek mi veriyorlar?
Ne yaptı o dessas darbeciler?
● Topal-aksak giden cumhuriyeti, demokrasiyi, adaleti, hukukun üstünlüğünü yok etti.
● Kabiliyetleri öldüren istibdatı, baskıyı, diktatörlüğü, zorbalığı, zulmü, tek düşünceyi ihya etti.
● Hak ve hukuklar üzerinden silindir gibi geçti. Toplumun manevî, moral ve kültür değerlerini çökertti.
● Dava adamlığını öldürdü, eyyamcı bir gençlik, eyyamcı bir topluluk oluşturdu. Din, inanç, fikir, vicdan olmak üzere her türlü hürriyetleri batırdı.
● Baştan ayağa yasaklarla dolu anayasa, kanunlar ve YÖK’ü milletin başına belâ etti. Politikacılara dayatmalarda bulundu, ellerini kollarını bağladı, tecrübeli siyasetçileri biçti.
● Katrilyon lira maddî, hesapsız manevî zararlara mal olan PKK’yı milletin başına bela etti.
● Türk-Kürt kardeşliğini sabote etti, İttihad-ı İslâma gidecek bütün yolları kapattı.
● Cehalet, zaruret (geçim için zarurî ihtiyaçları bile karşılayamama) ve ihtilâf-ı efkârı (yani, haklı ve doğru tespitlere de inadına muhalefeti, karşı gelmeyi) canlandırdı.
● Ezberci, tek-tip düşünceye dayalı, pasif bir eğitim sistemini ihya ederek istidat ve kabiliyetleri mahvetti.
● Sistemi kilitleyen, demokrasiye, insan haklarına giden bütün yolları kapatan Kemalizm’i ayağa kaldırdı, ömrünü uzattı. Ülkeyi 30-40 yıl geriye götürdü. Ve daha nice haksızlıklar, zulümler, işkenceler, aşağılıklar, maddî-manevî zararlar…
12 Eylül darbe-i münafıkanesi öylesine tahripkâr, öylesine dessasane gitti ki, bugün bile ihdas ettiği zulüm anayasası değiştirilemiyor, tahrip ettiği devlet organları düzeltilemiyor!
Şimdi soru şu: Bir anayasa profesörümüzün, bir iki sene önce, “Evet 12 Eylül Anayasa’sını desteklemekle hata ettik!” dediğini Yeni Asya’da okuduk.
Acaba 12 Eylül darbecilerine medhiye dizenler, darbesini “Kahraman ordu dizginleri eline geçirdi!” deyip destekleyenler, Anayasası’nı elleri patlayıncaya kadar alkışlayanlar bugün ne âlemdesiniz?
Herkes sus-pus olurken, yeraltına geçerken, gizlenirken; darbecilere ve darbelere karşı cansiperane mücadele veren Yeni Asya camiasını susturmaya kalkanlar, “yanlış yaptınız” diyenler özür dilemeyi düşünür mü?
Merak ediyorum, 12 Eylül darbe-i münafıkanesini ve Anayasasını destekleyen aziz, sıddık, muhteremler ne yapıyorsunuz?
12 Eylül’ü koruma altına alan, göstermelik davalar açan, paketlerle oyalamaca-boyalamacalarla milletin gazını alan, Kemalizmi ihya eden iktidara dua etmekle mi meşgulsünüz!
Ey Cibali babalar, ey Kambur’lar! Ne yapıyorsunuz!
Okunma Sayısı: 898
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.