"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni çevre derdi: Geri dönüşüm

17 Nisan 2022, Pazar 17:00
Türkiye son üç yıldır Avrupa’nın en çok atık ithal eden ülkesi. Uzmanlara göre, bu atıkların tabiata ve insana verdiği zarar ekonomiye sağladığı yarardan daha fazla.

Son yıllarda Türkiye Avrupa’dan binlerce ton plastik atık ithal ediyor. Birçok aktivist buna karşı çıkarken ithal edilen atıkların suyu, havası, toprağı en önemlisi de insanı kirlettiğini belirtiyor. Birçok hastalığın yanında çevreye zarar veren atık ithalatı Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) verilerine göre; Türkiye 2019’da 580 bin ton, 2020’de 660 bin ton, 2021’de 580 bin ton Avrupa’dan ithal etti. Bu rakamlar Avrupa’nın atık ihracatının yaklaşık yüzde 30’larına denk geliyor. Greenpeace, Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye gönderilen plastik atıkların yüksek derecede zehirli kimyasal oluşturduğu belirten bir rapor yayımladı. Türkiye, atık ithalatında üç yıldır üst üste birinci sırada yer alırken geri dönüşüm konusunda ise Avrupa’da son sıralarda.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 2050
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    18.4.2022 11:23:01

    GERİ DÖNÜŞÜM ülkemizde sağlıklı ve planlı şekilde teşvik edilmelidir.Cenab-ı HAKK CC.Ayeti celilesinde 'Yiyiniz,içiniz,israf etmeyiniz,diye emrediyormu evet.Hz.Muhammed SAV.Efendimiz ise 'Nehirde abdest alsanız ,suyu israf etmeyiniz,diye buyuruyormu,evet. Dışarıdan aldığımız her mal ve malzemenin ambalaj,poşet,ve atıklarını toprağa değilde yeniden üretime kazandırmak bizlerin elindedir.Bakın G.KORE de bir apartmanda tam 16 ayrı geri dönüşüm kutusu bulunuyormuş.Bu kutulara cam,metal,kağıt,plastik ayrı atılırken birde bunların içinden de tasnifli atılıyor(metal amma boyalı,plastik amma yağlı veya daha farklı kullanımda,Kağıt ama aralarında farklı kimyevi özelliği bulunanlar gibi)Biz ise tümünü bir kutuya ve poşete koyarak geri dönüşüme kazandırmada ihmalkarız.Ne kamu nede sivil yetkililer bununla ilgili yeterli itinayı göstermiyor ve vatandaşda maalesef eski alışkanlığına devam ediyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı