"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kudüs bölge barışının anahtarı

23 Ocak 2018, Salı
Ürdün Kralı 2. Abdullah, ülkesini ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesinde Kudüs’ün bölge barışının anahtarı olduğunu belirtti.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, ülkesini ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesinde Kudüs’ün bölge barışının anahtarı olduğunu belirtti.

Ürdün Kraliyet Divanı’ndan, Kral Abdullah’ın, Pence’i başkent Amman’daki Hüseyniye Sarayı’nda kabul etmesinin ardından yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verildi.      

Açıklamaya göre, görüşmede Filistin ve Kudüs’le ilgili meseleler, ABD-Ürdün ilişkileri, bölgesel ve uluslararası gelişmelerle terörle mücadele ele alındı.      

Kral Abdullah, ABD’nin Kudüs kararına değinerek, “Ürdün ve bölge ülkeleri olarak bize göre İsrail-Filistin çatışması, istikrarı tehdit eden temel unsur. Bu nedenle ABD Başkanı’nın onlarca yıldır süren çatışmalara çözüm bulunması için gösterdiği tutum konusunda iyimserdik ancak geçen yıl Washington’daki temaslarım boyunca ABD’nin Filistin-İsrail çatışmalarına kapsamlı çözüm dışına çıkan Kudüs kararları karşısındaki endişemi belirttim.” ifadelerini kullandı.      

Abdullah, “Kudüs, Yahudiler için nasıl değerliyse biz Müslüman ve Hristiyanlar için de öyle değerli. Kudüs, bölge barışının anahtarı.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Arap dünyası birleşmeli

Filistinli yazar Muhsin el-Haznedar, “Geçmişten Günümüze Türkiye” isimli kitabında Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası ilişkileriyle “bölgede etkin bir güç olmayı başardığına” işaret ediyor. Gazze Şeridi’nde ikamet eden yazar ve iş adamı Haznedar, yaptığı açıklamada, bin 300’den fazla kaynaktan yararlanarak kaleme aldığı 738 sayfalık “Geçmişten Günümüze Türkiye” kitabının 3 yıllık bir emeğin sonucu olduğunu söyledi. 65 yaşındaki Filistinli yazar Haznedar, işi gereği Türk iş adamlarıyla tanışarak defalarca Türkiye’ye seyahat ettiğini ve Türk kültürünü yakından tanıdığını dile getirdi. 

Haznedar, Arap ve Afrika ülkeleri ile ilişkilerini ele aldığı bölümlerde, “Aslında Türkiye ve Arap dünyası, hafife alınmayacak güçlerdir ancak birleşmeleri gerekir. İtidalli İslam anlayışına sahip Türkiye, İslam dünyasındaki yoksulluk ve krizleri aşmanın gerçek kapısıdır.” değerlendirmesinde bulunuyor. Ardından Türkiye’nin İran ve İsrail’le ilişkilerini değerlendiren Filistinli yazar Haznedar, “Yardımlaşma üzerine karakterize edilen Türkiye-İsrail ilişkileri, son yıllarda yaşanan iç, bölgesel ve uluslararası bazı dönüşümler nedeniyle ihtilaflı ve krizli bir sürece girdi.” yorumunda bulunuyor.

Okunma Sayısı: 1652
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı