"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'1 trilyon dolara koşuyor'

03 Temmuz 2021, Cumartesi 14:44
Teknoloji dünyamızı hızla dijitalleştiriyor ve hayatımız mobile doğru ilerliyor.

Bu süreçte firmalar ve iş yapış modelleri de, baş döndürücü bir hızla dönüşüyor. Dünyada 3,5 milyar akıllı telefon kullanıcısı var. Bu kapsamda, 600 milyar dolara yakın gelir üreten mobil uygulamaların, 2023 yılı sonunda 1 trilyon dolar gelir üretmesi bekleniyor. 2020’de sadece oyun aplikasyonlardan elde edilen gelir ise 200 milyar dolara yaklaştı. Akıllı telefon kullanıcılarının davranışları hakkında bilgiler veren TTT Global Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Dünyada, 3,5 milyar akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor. Ortalama bir ergen, bir gün içinde 60’dan fazla defa telefonuna dokuyor ve en az 5,5 saatini telefonda geçiriyor. Uyanık kaldığı süre içinde her 12 dakikada bir telefonunu kontrol ediyor. Yetişkinler ise, telefonda 3 saat 45 dakika geçiriyorlar. Ortalama bir akıllı telefon kullanıcısının telefonunda yaklaşık 40 uygulama yüklü ve gün içinde en azla 9 uygulamayı aktif olarak kullanıyor. Bu çerçevede şuan 600 milyar dolara yakın gelir üreten mobil uygulamaların, 2023 yılı sonunda 1 trilyon dolar gelir üretmesi hedefleniyor. Aynı zamanda, ticaret hızla dijitalleşirken, 2021 yılı içinde toplam e-ticaret’in %70’inin doğrudan cep telefonlarındaki uygulamalardan yapılması bekleniyor” dedi. 

Etiketler: 1 trilyon dolar
Okunma Sayısı: 1168
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı