"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

130 liraydı, gidene kadar 170 oldu

02 Aralık 2021, Perşembe 20:02
Diyarbakır’da bulunan ve şehirdeki ismiyle ‘Amele Pazarı’, 50 yıldan fazla bir süredir işsizlerin uğrak noktası.

1970 yılından beri var olduğu söylenen pazar, yoksul kesimin yoğun yaşadığı merkez Bağlar İlçesi Dörtyol’da bulunuyor. Özellikle sabah saatlerinde kalabalık olan ‘Amele Pazarı’, işsizler için her zaman bir umut kapısı oldu. Sabah 06.00’da burada toplanan işsizler, akşam karanlık çökünceye kadar iş bekliyor. Enflasyon ve artan döviz kuru ile birlikte temel gıda ihtiyaçlarına gelen zamlar, ‘Amele Pazarı’nda iş bekleyen işsizleri de tedirgin ediyor. Peki artan zamlar onların yaşamını nasıl etkiledi? Sputnik, bu soruyu ‘Amele Pazarı’nda işsizlere sordu. “64 yaşındayım 48 yıldır amelelik yapıyorum”, “Önceden 100 kişi şimdi 250 kişi bekliyor”, “Çok zam gelmesin halk biraz ekmek yiyebilsin”, “25 kg un 130 liraydı, ben gidene kadar 170 oldu alamadan geri döndüm”, “En son 3 yıl önce et yedim”, “Bu ay sadece 350 lira kazandım” bu sözler Diyarbakır ‘Amele Pazarı’nda iş bekleyen işsizlere ait.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2121
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa

    3.12.2021 11:12:41

    İmkanı olanların yaşadığı şehrin amele pazarına giderek yardımda bulunmaya çalışmak vicdan ve insafın bir gereği oldu artık.

  • Metin

    2.12.2021 21:09:30

    Selamu alaykum, böyle insanlara nasıl ulaşılıyor. Selametle kalin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı