"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

5,1 milyon kişi kamuda çalışıyor

26 Kasım 2023, Pazar 17:00
Ülkemizde kamuda liyakat ve kamu çalışanı sayısı sık sık tartışılan bir konu olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de 5,1 milyon kişi kamu sektöründe istihdamda bulunuyor.

Toplam istihdam içinde kamu istihdamı oranı, yüzde 13,4. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ortalaması ise yüzde 18,6. Türkiye bu alanda OECD ortalamasının hayli altında yer alıyor.

Euronews’in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) verilerinde 2023 yılının eylül ayı itibariyle Türkiye’de kamu sektöründe istihdam edilen kişi sayısı 5 milyon 101 bin 689. Bunların 3 milyon 467 bini kadrolu personel, 277 bini sözleşmeli personel, 1 milyon 205 bini sürekli işçi ve 49 bini geçici işçi statüsünde çalışıyor. 2007’de yılında kamu personeli sayısı 2,9 milyon iken 2015’te 3,4 milyona yükseldi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali dogan

    27.11.2023 12:13:29

    tamamen gereksiz çogu.eğitim ve saglık hariç diğer kısımlardaki personeller azaltılmalı.küçücük camilerde 2 görevli var .asker polis var bekçiye ne itiyaç var.okullarda rehber ve formatr bilgisayar ögretmeni gibi branşlar azaltılabilir.KAmu da çok fazla güvenlik personeli var

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı