"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB referandumu sterlini salladı

22 Şubat 2016, Pazartesi 19:08
İngiltere'de AB üyeliğinin oylanacağı referandumun Haziran ayında yapılacağının açıklanması ve ardından da hükümet kanadında üyelik tartışmasının hız kazanması, para birimi sterlini olumsuz etkiledi.

BBC Türkçe servisinin haberine göre; bugün öğle saatlerinde yüzde 2,1 oranında düşerek 1,410 dolara kadar gerileyen sterlin, daha sonra biraz toparlandı. Bu oran Mart 2009'dan bu yana, yani neredeyse son yedi yıldır kaydedilen en büyük günlük düşüş.

İngiltere'nin AB'den çıkma olasılığı, bu yıl sterline dolar karşısında yüzde 4 değer kaybettirdi.

Uzmanlar düşüş eğiliminin referanduma kadar devam edeceği görüşünde.

Kimi uzmanlara göre düşüş AB'den ayrılma tehlikesinden, kimilerine göreyse piyasadaki belirsizlikten kaynaklanıyor.

Etiketler: sterlin, düşüş, ab
Okunma Sayısı: 1505
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı