"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borsa günü yükselişle tamamladı

08 Nisan 2016, Cuma 18:22
​Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü yüzde 1,65 yükselişle 82.502,11 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 1.337,44 puan artarken, toplam işlem hacmi 4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,38, holding endeksi yüzde 1,31 değer kazandı. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 3,71 ile "spor", değer kaybeden iki sektör endeksi ise yüzde 0,26 ile "bilişim" ve yüzde 0,22 ile "sigorta" oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, şubat ayı sanayi üretimi verisinin yıllık bazda beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından gün boyu pozitif bir seyir izledi ve analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 82.500 puanın hemen üzerine kapandı.

Analistler, yurt içinde kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in bu akşam piyasalar kapandıktan sonra yapması beklenen Türkiye değerlendirmesinin takip edileceğini belirterek, gelecek hafta ise Avrupa ve ABD'de başta enflasyon olmak üzere açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Takvimde yer alan bugünkü değerlendirmeye ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Moody's iletişim stratejisti Abi Jones ülke değerlendirme takviminin sadece “gösterge” niteliği taşıdığını açıkladı.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 82.500 puanın üzerinde kalması durumunda 83.400 direncinin gündeme geleceğini ifade eden analistler, olası düşüşlerde ise 81.000 desteğinin öne çıkacağını tahmin ediyor.

AA

Etiketler: borsa, yükseliş
Okunma Sayısı: 1260
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı