"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Büyüme rakamları açıklanacak

01 Eylül 2019, Pazar 19:15
Türkiye ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamları yarım açıklanacak.

Ekonomistler ekonominin yılın ikinci çeyreğinde daralacağı görüşünde. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde TL’deki sert değer kaybı ve finansal şartlardaki sıkılaşmanın etkisiyle yatırım ve özel tüketimdeki daralma sonucu yüzde 2.6 küçülmüştü.

Sözcü’nün haberine göre gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) bu yılın ikinci çeyreğinde iç talepteki yavaşlama ve yatırımlardaki zayıf seyrin etkisiyle yüzde 2 daralması beklenirken, 2019’un tamamında ise sıfır büyüme öngörülüyor. Reuters’ın 18 kurumun katılımı ile yaptığı ankete göre ikinci çeyrek GSYH tahminleri yüzde 1 ile yüzde 2.2 daralma bandında yer alıyor. Yılın tamamında sıfır büyüme beklenirken, tahmin aralığı yüzde 2 daralma ile yüzde 1 büyüme bandında bulunuyor.

Etiketler: büyüme rakamları
Okunma Sayısı: 1231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı