"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet’in sadaka-i fıtırına göre aylık gıda ihtiyacı 1200 TL

30 Mayıs 2015, Cumartesi 16:25
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en düşük sadaka-i fıtır miktarını 10 TL olarak belirlediğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığının resmî sitesinden alınan bu bilgilerin ışığında 4 kişilik bir ailenin günlük gıda ihtiyacı 40 TL’dir. 1 aylık ihtiyacı ise 1200 TL’dir.” dedi.

İsmet Büyükataman, Diyanet’in açıkladığı sadaka-i fıtır miktarı ve asgari ücret miktarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Büyükataman’ın açıklaması şöyle: "Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden AOÇ’nin muhtarı Tayyip Erdoğan da seçim meydanlarına çıkmış AKP borazanlığı yapmaktadır. Kukla Başbakan’ın basiretsizliğini kendisi de fark etmiştir. Cumhurbaşkanı istediği kadar meydanlarda iftiralar atsın halkımız ak ile karayı, hak ile batılı, doğru ile yanlışı bu seçimde ayıracaktır.

(...)

Aziz İslam toprakları bir mübarek Ramazan’ın daha arifesindedir. Gönüllerimiz kandil gecelerinin ışığıyla aydınlanırken kalplerimiz Ramazan’ın gelişini sabırla beklemektedir.

Bildiğimiz üzere dinimizde fıtır sadakası, Ramazan bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları malî bir ibadettir.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca 2014 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarı 10 TL (On lira) olarak belirlenmiştir. Miktar belirlenirken hadis-i şerifler, ülkenin mevcut sosyal-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınmıştır.

Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığının resmî sitesinden alınan bu bilgilerin ışığında 4 kişilik bir ailenin günlük gıda ihtiyacı 40 TL’dir. 1 aylık ihtiyacı ise 1200 TL’dir. Asgari ücretin ne kadar olduğunu tam olarak bilmediği için yaklaşık olarak diye konuşan Erdoğan’ın iktidara gelmeden önceki çay ve simit hesabı da hâlâ aklımızdadır.”

Okunma Sayısı: 3142
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı