"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Domuz eti ithalatı Resmî Gazete’de

15 Aralık 2016, Perşembe 16:40
Ankara’da Resmî Gazete’nin 7 Aralık’taki sayısında yayımlanan domuz eti ithalatına izin verilen tebliğ konuşuluyor.

İddialara göre Et ve Süt Kurumu’na verilen domuz ithalatına ilişkin kurumun bağlı bulunduğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin de haberi yok.

Avrupa Birliği müktesebatı gereği domuz etinin kasaplık et statüsüne alınması Türkiye kamuoyunda kabul edilmemişken, resmi gazete’de yayınlanan domuz eti ithalatı haberine büyük tepki var. İslam dininin kesinlikle yenilmesini haram kıldığı domuz eti, AKP Hükümeti tarafından kasaplık et statüsüne alınmıştı.

Haram ete ‘0’ gümrük vergisi

Resmî Gazete’nin 7 Aralık sayısında yayınlanan tebliğe göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olan Et ve Süt Kurumu, Moldova Cumhuriyeti’nden 500 ton taze, soğutulmuş veya dondurulmuş domuz eti ithal edecek. Bu ithalat sıfır gümrük vergisiyle olacak.

AA

Etiketler: resmi gazete, domuz eti
Okunma Sayısı: 27777
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mirza said

    15.12.2016 20:38:37

    Desenize at eşek kesip gizlice kasap ve marketlere etlerini satanlara gün doğdu.Allahım aklıma mukayyit ol.Yahu imanlı idarecilerimize ne oluyor?bir yandan imanlı nesil diyeceksiniz diğer taraftan İslam'ın kesin delillerle haram kıldığı hınzır etinin ithali için izin tebliğini resmi gazetede yayınlayacaksınız.Nasıl bir anlayış anlamakta zorlanıyoruz.Kardeşim millet at eti satılıyor diye kasaplara marketlere korku ve ihtiyatla giderken bir de devletin, %99 u müslüman olan şu halka reva gördüğüne bakınız.inşaallah devletin başındakiler milletin hassasiyetini görüp bu tebliği yayından kaldırır ve domuz etini kasaplık et statüsünden çıkarır.

  • Ayse

    15.12.2016 19:50:30

    Dindar yoneticilerin(!) oldugu ulkede cok guzel bir adim. Tebrige şayan...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı