"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekliler için intibak yapılmalıdır

20 Ocak 2021, Çarşamba
CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması adına 2000 yılı ve sonrası emekli olanların mağduriyetini gidermek için intibak yapılması gerektiğini ifade etti.

Tokdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırılması isteğiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti: “Bu bağlamda; 6283 sayılı kanunla 2000 yılı öncesi emeklilere yapılan intibakın, 2000 yılı sonrasında emekli olanlara uygulanmaması önemli bir eksiklik olmuştur. 2000 yılı sonrasında emekli olanların intibaklarının yapılması hususunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 

Vergi iadesinin kaldırılmasıyla emeklilerin hak kaybına uğradığını, vergi iadesi yerine getirilen % 4-5 ek ödeme oranlarının, % 8-10’a yükseltilmesi hususunda bir çalışma söz konusu mudur? SSK ve BAĞ-KUR sigortalılarının taban emekli aylıklarının asgarî ücret seviyesine yükseltilmesi hususunda Bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?”

Ankara - Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 616
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı