"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Enflasyon yüzde 50’nin üzerini görecek"

04 Şubat 2022, Cuma 21:52
Enflasyon oranları için Hazine Bakanı Nebati, “Yüzde 50’yi görmeden nisanda tepe yapmasını bekliyoruz” dedi.

Ancak ekonomistlere göre enflasyonda görünüm yıl sonuna kadar yüzde 50’nin üzerinde olabilir. DW Türkçe’nin haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre ocak ayında aylık enflasyon yüzde 11,1 artış gösterirken yıllık enflasyon ise yüzde 48,69’a yükselerek son 19 yılın zirvesini gördü.

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) verilerine göre ocakta aylık tüketici enflasyonu yüzde 15,52 olarak hesaplanırken son bir yıldaki artış ise yüzde 114,87 olarak paylaşıldı. Japon Nikkei Asia’ya değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun nisanda yüzde 50’ye ulaşmadan tepe yapmasını beklediklerini belirterek “Umarım yanılmam” dedi. Ancak enflasyonun seyri konusundaki bu beklentinin gerçekleşme ihtimali ekonomistlere göre oldukça zayıf. Buna göre enflasyon uzun süre yüzde 50’nin üzerinde seyredecek.

Ekonomist Özlem Derici Şengül, “Beklentimiz bu yönde değil. Maalesef şubatta 50’nin üzerine çıkacağız gibi görünüyor. Bu martta da devam edecek. Bütün yıl boyunca da 50’nin üzerinde seyredeceğini düşünüyoruz” dedi. Bu arada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, Aralık 2021’de enflasyonda yaşanan tırmanışın ardından Türkiye’de bu yılın büyük bölümünde yıllık enflasyonun yüzde 50’yi geçmesini bekliyor. Kurum Türkiye’de yıllık ortalama enflasyon tahminini 2022 için yüzde 49,5’e, 2023 için ise yüzde 14,5’e yükseltti. 

Etiketler: enflasyon, yüzde 50
Okunma Sayısı: 1366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı