"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Faiz lobisi Türkiye’ye gelen 650 milyar doları betona gömendir”

02 Mayıs 2019, Perşembe 22:29
Üretim olmaması nedeniyle Türk Lirası’nın değerinin faizlerle korunmaya çalışıldığını söyleyen ekonomist İbrahim Kahveci, yurt dışından gelen 650 milyar doların üretim yerine inşaata yatırıldığını savunarak “Türkiye’de bir faiz lobisi varsa, Türkiye’ye gelen 650 milyar doları betona gömen kimse odur!” dedi.

İbrahim Kahveci, TV5’te Hasan Basri Akdemir’in sunduğu Ekonomi ve Ötesi programında ekonomi gündemini yorumladı. Merkez Bankası’nın ‘net döviz rezervi’ kalmağını belirten Kahveci, yanlış ekonomi politikaları nedeniyle seçim öncesi faizleri düşürmek için alınan 6,5 milyar dolarlık borcun dahi dolardaki artışı durduramadığını söyledi. Kahveci, Türk Lirası’nı cazibeli hale getirmeksizin dolardaki artışın dizginlenemeyeceğinine işaret etti. Kahveci, YSK’nın her uzatma kararı piyasayı gerdiğini, İstanbul seçimine yapılan her itirazın dövizi yükseltitiğine de dikkat çekti.

İstanbul - Yeni Asya

Etiketler: ibrahim kahveci
Okunma Sayısı: 2416
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı