"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fitch Ratings'ten 3 ülkeye not teyidi

13 Haziran 2015, Cumartesi 12:26
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere'nin "AA+", Fransa'nın "AA", İsveç'in "AAA" olan kredi notlarını ve "durağan" not görünümlerini teyit etti.

Fitch Ratings'in internet sitesinde yapılan açıklamalarda, İngiltere, Fransa ve İsveç'in kredi notu ve not görünümlerinin teyit edildiği bildirildi.

İngiltere'nin güçlü siyasi ve sivil kuruluşları, ekonomik politikaları ve  iş hayatına yönelik öngörülebilirlik açısından "AA" kategorisindeki diğer ülkelere göre daha iyi durumda olduğu ifade edildi. 

Ayrıca, güvenilir para politikası ve sterlinin uluslararası rezerv para birimi statüsünün İngiltere'ye yüksek seviyede ekonomik ve finansal esneklik tanıdığı belirtildi.

Fransa

Fitch Ratings'in, Fransa'ya ilişkin açıklamasında, "AA" seviyesindeki kredi notu ve "durağan" not görünümünün uzun süreli makroekonomik istikrarı yansıttığı bildirildi. Açıklamada, nispeten düşük hane halkı borcu ve verimli kurumların ülke ekonomisine katkı sağladığı belirtildi. 

Fransa ekonomisinin son dönemde zayıf avro ve düşük petrol fiyatlarının ek desteğiyle beklenenden daha iyi bir performans gösterdiği kaydedilen açıklamada, ülkenin büyüme beklentilerinin 2015 için yüzde 0,8'den yüzde 1,2'ye ve 2016 için yüzde 1,2'den yüzde 1,5'e yükseltildiği ifade edildi. 

İsveç

Fitch Ratings'in, İsveç'le ilgili açıklamasında da ülkenin yüksek kişi başına gelir, güçlü yönetim ve insani kalkınma göstergelerine vurgu yapılarak, "AAA" olarak teyit edilen notun ekonomi politikalarının başarılı şekilde uygulanmasına dayandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, "durağan" görünümün kredi notunda değişiklik yapılma ihtimalinin olası olmadığına işaret ettiği belirtilirken, özellikle konut sektöründen kaynaklanan ciddi bir makroekonomik kriz ya da finansal sektörde kayda değer sistematik şokların kredi notunu olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuldu.

AA

Etiketler: fransa, isveç, fitch ratings
Okunma Sayısı: 1475
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı