"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fransa hükümeti Air France'a 7 milyar euroluk yardımda bulunacak

04 Mayıs 2020, Pazartesi 13:24
Avrupa Komisyonu, koronavirüsün yol açtığı olumsuz ekonomik etkileri hafifletmek amacıyla Fransa'nın ulusal havayolu şirketi Air France'a 7 milyar euro acil destek sağlamasına yeşil ışık yaktı.

Air France'a yapılacak yardımın 4 milyar eurosu devlet tarafından yüzde 90 oranında teminat altına alınacak olan banka kredilerinden oluşacak. Fransa, sera gazı emisyonlarını azaltma karşılığında söz konusu şirkete doğrudan 3 milyar euro kredi sağlayacak.

Avrupa Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager yapılan yazılı açıklamada, "Fransa tarafından sağlanacak olan devlet garantisi ve hissedar kredilerinden oluşacak olan 7 milyar euroluk yardım Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı." ifadelerini kullandı. Komisyon, Fransız ekonomisine ciddi zararlar verebilecek iflas riski bulunduğunu duyurdu.

Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu Mart ayı ortasında Covid-19 salgını nedeniyle üye ülkelerin mali zorluklar çeken şirketlere yardım edebilmesi için devlet yardımlarına yönelik kuralları gevşetti.

Fransa ve Hollanda, her bir ülke olarak Air France-KLM grubunun yüzde 14'üne sahip.

Hollanda hükümeti, KLM'e kredi ve teminat şeklinde 2 ila 4 milyar euroluk devlet yardımı yapmayı planlıyor.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1032
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı