"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmalat PMI Nisan'da geriledi

02 Mayıs 2019, Perşembe 11:43
Mart'ta 47.2 ile geçen yıl Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkan imalat PMI, Nisan'da 46.8'e geriledi.

İmalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Nisan'da 46.8'e gerileyerek sektördeki daralmanın 13b ayına girdiğine işaret etti. Daralmanın şiddeti ise 13 ayın ortalamasına kıyasla azaldı.

İmalat sektöründe zorlu piyasa koşulları Nisan'da devam ederken, yeni siparişlerde yavaşlamanın devam etmesi de üretim ve satın alma faaliyetlerinde daralmaya yol açtı.

IHS Markit tarafından İstanbul Sanayi Odası (İSO) için hazırlanan imalat PMI, Mart'ta 47.2 ile geçen yıl Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. Endekste 50'nin altı seviyeler daralmaya, üzeri ise büyümeye işaret ediyor.

Reuters'ın haberine göre girdi maliyetleri Nisan'da geçen yılın Ekim ayından bu yana en sert artışı kaydetti. Artış büyük ölçüde TL'nin dolar karşısındaki değer kaybından kaynaklandı. Bunun yansıması olarak nihai ürün fiyatlarındaki artış ise Nisan'da son 6 ayın en yüksek hızında gerçekleşti.

Etiketler: PM, İSO, imalat, gerileme
Okunma Sayısı: 1116
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı