"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İthalatta haksız rekabetin önüne geçilecek

10 Temmuz 2015, Cuma 09:30
Damping önlemi olarak ABD menşeli "yalnız süspansiyon tipi polivinil klorür" için CIF bedelinin yüzde 18,81, Almanya menşeli ürünler için ise yüzde 16,44 olarak uygulanmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, yerli üretici Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin, ABD ve Almanya menşeli "yalnız süspansiyon tipi polivinil klorür"le ilgili yaptığı başvuru üzere başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda, yürürlükteki önlemin ortadan kalkması durumunda dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu tespit edildi. Bu nedenle damping önlemi olarak ABD menşeli söz konusu ürünler için CIF (mal bedeli, sigorta ve navlun) bedeli yüzde 18,81, Almanya menşeliler için de yüzde 16,44 olarak belirlendi.

AA

Okunma Sayısı: 1458
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı