"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Jaguar, Brexit nedeniyle üretimini durduruyor

26 Eylül 2019, Perşembe 19:37
BMW ve Toyota'nın ardından İngiltere'nin en büyük yerli otomotiv üreticisi Jaguar Land Rover (JLR) olası bir sert Brexit senaryosunun ilk etkilerini yumuşatmak amacıyla ülkedeki operasyonlarını bir hafta boyunca askıya alacağını duyurdu.

Sektör temsilcileri haftalardır anlaşmasız bir Brexit'in yaratabileceği sıkıntılar konusunda seslerini yükseltiyor ve önlem alınması için çağrıları yapıyor.

Başbakan Boris Johnson 31 Ekim'de ülkesini AB'den çıkarmaya söz veriyor ancak yine de bunun olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil.

Günde 20 milyon otomobil parçasına ihtiyacımız var

JLR CEO'su Ralf Speth yaptığı açıklamada Brexit etkilerini hafifletme planı dahilinde Kasım'ın ilk haftası boyunca dört fabrikada üretimi durdurmayı planladıklarını kaydetti.

"Bunun üzerine düşünüp durmak faydasız sadece neyin ne olduğunu anlayabilmek adına bunu yapmamız gerekiyor" diyen Speth, "Günde 20 milyon parça ürüne ihtiyacımız var. Bu da tedarikçilerimize karşı olan sorumluluğumuzun boyutunu gösteriyor. Her tür parçanın tam bana gerektiği zamanda elimde olması şart." şeklinde konuştu.

Euronews Türkçe

Etiketler: Jaguar, Brexit, üretim
Okunma Sayısı: 1793
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı