"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçak elektriği önleyici örnek proje!

20 Nisan 2016, Çarşamba 19:11
Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Genel Müdürü Akyol, şirketin kaçak elektrikle mücadele için geliştirdiği projeyle Van'ın Gevaş ilçesinde kayıp-kaçak oranını yüzde 65'ten 15'e indirdiklerini söyledi.

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Genel Müdürü Osman Akyol, şirketin kaçak elektrikle mücadele etmek için bir Ar-Ge projesi geliştirdiğini ve Van'ın Gevaş ilçesinde uygulanan bu projeyle ilçedeki kayıp-kaçak oranını yüzde 65'ten yüzde 15'e indirdiklerini söyledi.

Akyol, 4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nda düzenlenen "Kaçak Elektrikle Mücadele ve Halkı Bilgilendirme Çalışmaları" oturumunda bir sunum gerçekleştirdi ve Van'a canlı yayınla bağlandı.

Sunumunda kayıp-kaçak oranlarını azaltmak için yerli bir firmayla bir Ar-Ge projesi geliştirdiklerini ve bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Akyol, bu projeyi Van'ın Gevaş ilçesinde uygulamaya başladıklarını anlattı.

Akyol, "Geliştirdiğimiz Ar-Ge projesi ile Van'ın Gevaş ilçesinde elektrikte kayıp-kaçak oranını yüzde 65'ten yüzde 15 seviyesine kadar indirdik. Bu projenin içerisinde yaptığımız başka bir uygulama ile de fiilen kaçak kullanım yapan abonelerin yüzde kaç olduğunu tespit etmeye çalıştık. Sonuçlar itibarıyla bölgedeki abonelerin yüzde 15-20'sinin kaçak kullandığını tespit ettik" diye konuştu.

Kaçak elektrik korkunç seviyelere ulaştı

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/kacak-elektrik-korkunc-seviyelere-ulasti_385471

AA

Okunma Sayısı: 2751
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı