"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapanan şirket sayısı yüzde 116 arttı

25 Temmuz 2021, Pazar 17:00
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi verilerine göre, Mayıs ayında 556 Haziran ayında ise 1226 şirketin kapandığını, Mayıs ayında 3 bin 22, Haziranda ise 5 bin 880 şirketin sicilden ve meslekten terkinini yaparak iflâs ettiğini aktardı.

Ağbaba, “Mayıs ayında toplam kapanan şirket sayısı 556 iken bu rakam Haziran ayında yüzde 116 artışla bin 226’ya çıkmıştır. Yüksek faizli krediler, artan döviz kurları ve ekonomide yaşanan belirsizlikler Türkiye’de şirketlerin toplu halde iflâslarına neden olmaktadır. Hem esnafların hem de küçük ve orta boy işletmelerin iflâs artışlarındaki hızının ilerleyen dönemlerde daha da artması olasılığı, kitlesel işsizliğinde artmasına neden olacaktır” dedi.

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı