"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Kiracılar bu yükü kaldıramaz, davalar artacak’

23 Mayıs 2024, Perşembe 22:48
Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz sonrası fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için 2022’de uygulamaya konan kirada yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz itibarıyla sona erecek.

Artı Gerçek’in haberine göre Türkiye’deki ekonomik koşulların hala rayına oturmadığını işaret ederek yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla yeni sorunların baş göstereceğine vurgu yapan Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Avukat Mehmet Bülent Deniz, düzenlemeden doğan olumsuzlukların ceremesini kiracıların çekeceği görüşünde. Sürecin bundan sonraki kısmında bu kez de ‘kiraların ödenememesi’ sorunuyla karşılaşılacağını kaydeden Deniz, “İki yıldır yüzde 25 kira artışı üzerinden kendi ekonomisini zar zor götüren tüketici, temmuz ayı sonrasında yüzde 65 oranında kira artışları ile karşılaşacak. Kiracıların bu yükü kaldırması mümkün değil. Bu kez de kiraların ödenmemesi sorunu ortaya çıkacak ve yeniden mahkemelerde tahliye davalarıyla yığılmalar yaşanacak” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2812
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    24.5.2024 09:06:52

    İktidarın almış olduğu bu kararın iktisadi olarak faydası % 1 bile zor.Amma hakikatlerden uzak,kendi hata,israf ve yanlışlarını örtmek için kira artışında alınan bu karar ile mülk sahibi-kiracılar biribirine hasım,düşman edilerek sosyal dokuda ciddi tahribata neden oldu.Şu an ülkede kira meselesinden dolayı 300'ün üzerinde can kaybı,binlerce kavganın kolluk kuvvetlerinde kaydı olduğu dile getiriliyor. Şahsen ben en az bu konuda 100'e yakın hadisede tarafalrın hak,hukuk ve insani vasıflarını kaale alarak hareket etmelerinde emeğim oldu. Siz % 123 zam yaparken mal sahibine % 25 diyorsanız buna riayet mümkün olmaz ve olmuyor.Uzlaşma neticelerinde dahi bunun teyit edildiğini görebiliyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı