"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maliyetler arttığı için çimento fiyatı da arttı

02 Ocak 2019, Çarşamba 01:31
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), çimento fiyatlarındaki artışa açıklama getirdi. ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, Türkiye’nin Çin dahil tüm dünyada çimentonun en ucuza satıldığı ülke olduğunu vurgulayarak “Her şirket kendi takdiri ile bağımsız kararlar alır. Dolayısıyla bir fiyat güncellemesi olur ise, bu güncelleme şirketlerin kendi kararları dahilinde olacaktır” dedi.

ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal şunları ifade etti: “Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), tüm sektör bileşenlerini kapsayan bir çatı kurumdur. Bazı çimento şirketleri tarafından 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olacak bir fiyat güncellemesine gidildiği haberleri basında yer almıştır. Çimento sektörünün iki büyük maliyet kalemi vardır. Bunlardan ilki enerji, ikincisi ise işçiliktir. Enerji maliyetlerine bakacak olursak, son iki yılda petrokok maliyeti TL bazında yaklaşık yüzde 170 artmıştır. Elektrik maliyeti ise yine son iki yılda yüzde 76 yükselmiştir. Aynı dönemde kömür maliyetindeki artış oranı yüzde 182 olmuştur. Genel olarak da 2016 yılının başından Kasım 2018’in sonuna kadarki sürede üretici fiyat endeksi yüzde 73 artış göstermiştir. Üretim maliyetlerindeki bu artışa rağmen son iki yıla baktığımızda, çimento fiyatlarının ortalamada sadece yüzde 27 arttığı görülmektedir. Sektörümüz için bir diğer önemli unsur da işçilik maliyetidir. Bu hafta yüzde 26 oranında yapılan asgari ücret güncellemesine bağlı olarak tüm çalışan ücretlerinde de güncellemeye gitme ihtiyacı doğmuştur.”

Yeni Asya - İstanbul

AA

Etiketler: çimento
Okunma Sayısı: 2852
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı