"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Market alışverişlerine taksit geliyor

17 Eylül 2016, Cumartesi 15:37
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kredi kartından taksitli market alışverişleri için çalışma yapıldığını ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, iç piyasanın hareketlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, bazı ürünler için kredi kartıyla alışverişlerde taksit imkanı sağlanacağını bildirdi. 

Tüfenkci, kredi kartıyla yapılan bazı alışverişlerde taksitlendirmeye ilişkin, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bu çalışmada amaçlarının, hem cari açığa yol açmayacak hem de iç piyasayı rahatlatabilir bir düzenleme yapmak olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Bununla ilgili çalışmalar son aşamada." dedi.

TAKSİT SAYISI

Daha önce kredi kartıyla alışverişlerde bazı ürünler için çeşitli düzenlemeler yapıldığını anımsatan Bakan Tüfenkci, "Örneğin daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir. Bunun gibi birtakım çalışmalar var. Mobilya konusunda, beyaz eşya yerli üretim noktasında bu sayı artırılabilir." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, çalışma kapsamına girecek ürünlerin, talep patlaması oluşturmayacak ve lüks tüketimi teşvik etmeyecek ürünler olduğunu söyledi.

AA

Etiketler: taksit, market
Okunma Sayısı: 1485
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı