"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pipoluk tütün ürünlerine standart getirildi

06 Ağustos 2015, Perşembe 09:22
Piyasaya arz edilen pipoluk tütün mamullerinin, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan standartların yürürlükteki haline uygunluğu zorunlu olacak.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun, Pipoluk Tütün Mamulü Teknik Düzenleme Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türk Standardı (TS) 13659 Pipoluk Tütün Mamulü Standardının Tarifler başlığı altında yer verilen pipoluk tütün mamulünü kapsayan tebliğe göre, piyasaya arz edilen pipoluk tütün mamulleri, TSE tarafından hazırlanan TS 13659 Pipoluk Tütün Mamulü Standardının yürürlükteki haline uygunluğu zorunlu olacak.

İhraç amacıyla üretilen pipoluk tütün mamullerinde ise TS 13659 Pipoluk Tütün Mamulü Standardında belirtilen şartların varlığı aranmayacak.

Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihte piyasaya arz uygunluk belgesi bulunan pipoluk tütün mamulleri, tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle üretilebilecek, piyasaya arz edilebilecek ve piyasada bulunabilecek. Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihte piyasaya arz uygunluk belgesi bulunan pipoluk ütün mamullerinin, düzenlemelere uygun hale getirilmesi amacıyla bir yıl içinde piyasaya arz uygunluk belgesi güncelleme izni için Kuruma müracaat edilecek. Bu süre içinde müracaatlarını yapmayanların belgeleri, ikinci bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılacak.

AA

Etiketler: pipo, tse, standart
Okunma Sayısı: 1878
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı