"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Poşet yasaklandı, plastik çöp ithali arttı

02 Ocak 2019, Çarşamba 01:37
Türkiye, Kasım 2017 - Ekim 2018 döneminde İngiltere’den 80 bin ton plastik çöp aldı. İngiltere’den, Türkiye’ye gönderilen çöpler bir yıl öncesine kıyasla yüzde 33’lük bir artış anlamına geliyor.

Böylece Türkiye Malezya’nın ardından İngiltere’nin en çok plastik çöp gönderdiği ikinci ülke konumuna yükseldi. Bu artışın temel sebebi Çin’in aldığı kararlara dayanıyor. Son yıllarda İngiltere ürettiği plastik çöplerin büyük bölümünü Çin’e gönderiyordu. Sadece üç yıl önce İngiltere’den Çin’e giden plastik ambalaj, bardak ve benzeri çöplerin miktarı yarım milyon ton seviyesindeydi. Çin, İngiltere’nin bir yılda ürettiği çöplerin üçte ikisini alıyordu. BBC’nin haberine göre, ancak 12 ay önce Çin ülke dışından çöp alınmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. İngiltere’deki geri dönüşüm şirketleri o dönemde Çin’in bu adımının bir milât olacağını, İngiltere’de plastik dağları oluşacağını söylemişlerdi.

Etiketler: poşet, plastik
Okunma Sayısı: 2914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı