"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rekabet tüketiciye yaradı: LPG'nin litre fiyatı ucuzladı

22 Şubat 2016, Pazartesi 13:27
Sakarya'da akaryakıt istasyonları arasındaki rekabet nedeniyle litre fiyatı 2,41 lirayı bulan LPG'nin satış fiyatı 1,79 liraya kadar düştü.

İldeki istasyonlar arasındaki rekabetten en çok tüketiciler karlı çıktı. 

Benzin fiyatları dünya piyasalarında sert şekilde düşerken Türkiye'de pompa satışları aynı oranda düşmedi. Pahalı akaryakıt fiyatları vatandaşları zorlarken, Sakarya'da LPG satışı yapan bir akaryakıt istasyonu rekabet nedeniyle LPG'nin litre fiyatını düşürdü. Kirişhane Caddesi'ndeki istasyon, farklı şehirlerde 2 lira 41 kuruşu bulan otogazın litre fiyatını 1.79 liradan satmaya başladı. 

İstasyon sahibi Ali Gündoğar, amaçlarının ucuz satmak olmadığını şehirde fiyatların yükselmemesi için otagaza indirim yaptıklarını söyledi. Bir haftadır fiyatları geri çektiklerini anlatan Gündoğar, "Gayemiz ucuz satmak değil. Fiyatların önüne geçmesini sağlamak. 'Türkiye'deki en düşük LGP'yi satıyoruz' diyebilirim. Bizden de ucuz satabilirler. Ülkenin en iyi katkılı otogazını kullanıyoruz. Zaten hem LPG şirketi hem de EPDK görevlileri sürekli kontrol yapıyor. Bunun yanında havaların neden olduğu hacim farklılıklarından kaynaklanan eksik-fazla satışların önüne geçmek için pompalardaki ATC cihazlarını sürekli çalıştırıyoruz." dedi.

Okunma Sayısı: 1883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı