"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Resmi tahmine ulaşmak imkânsız

04 Haziran 2024, Salı 10:03
TCMB eski başekonomisti Prof Dr. Hakan Kara, yaptığı paylaşımda, açıklanan TÜİK enflasyon verilerinin ardından 2024 yıl sonu resmi tahminine ulaşmanın imkansız olduğunu söyledi.

Kara, yüzde 38 olan resmi tahminin tutması için yıl sonuna kadar enflasyonun yüzde 1,7 olması gerektiğini söyledi. Ekonomist İris Cibre ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merkez Bankasının 38% hedefine ulaşabilmek için bundan sonraki 7 ay ortalama 1.17% aylık enflasyon açıklanmalı. Zam yapılmayacağı açıklanmış ücretli, böylesine hayali dezenflasyonist beklentiye rağmen, sene sonunda 26% erimiş olacak" ifadelerini kullandı. Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ise söz konusu rakamlara ilişkin paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Geçmiş olsun. Geçen yıl Merkez Bankası beklenti anketlerine katılıp, enflasyonun %29 olacağını iddia eden arkadaşlar ne düşünüyor acaba?"

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı