"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya, tonlarca çilek ve domatesi tekrar geri gönderdi

02 Haziran 2015, Salı 15:10
Rusya, Türkiye'den ithal edilen 18 ton çilekte insan sağlığına zararlı haşere bulunduğu gerekçesiyle Rusya Federasyonu’na girişine izin vermedi.

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Ukrayna sınır kapısı Novie Yurkoviçi’de Türkiye'den gelen 18 ton çileği kontrol ettiklerini, sağlıksız oldukları gerekçesi ile girişine izin vermediklerini açıkladı.

Alekseyenko, “Çilekler Bryanskaya bölgesinde laboratuvarda incelendi. Sonuçta Türk ürünlerinde tehlikeli haşeratlardan sayılan Batı Çiçek Tripsi (Western Californian Flower tripsi) tespit edildi. Bu nedenle 18 ton çileğin Türkiye'ye geri gönderilmesine karar verdik. 25 Mayıs’ta da aynı sınır kapısından benzer gerekçeyle 4 ton çilek Türkiye’ye geri gönderilmişti.” dedi.

Alekseyenko, Rusya’nın kuzeybatı bölgesi Pskov’da Belarus üzerinden gelen 20 ton Türk domatesini de eksik evraklar gerekçesiyle geri gönderdiklerini söyledi. Alekseyenko, “Domateslerin üzerindeki etiket Gümrük Birliği (Rusya, Belarus, Kazakistan) ilgili mevzuatlarına aykırı. Bu da ciddi ihlal.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 3189
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı