"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sınır yoksulluk olsun

01 Ağustos 2019, Perşembe
BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, memur ve memur emeklileri için toplu pazarlığa en düşük memur aylığı hesabından başlanması gerektiğini söyledi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, memur ve memur emeklileri için bugün başlayacak toplu sözleşme görüşmelerine katılacak sendika ve  konfederasyonların, görüşmelerin ilk gününde ilk düğmeyi doğru iliklemelerini, aksi takdirde memurlarla emeklilerini hüsrana uğratacaklarını  söyledi. Zengin, “3 milyon 200 bin civarındaki memur ve 2 milyonu aşkın memur emeklisi; bir ve ilk kez olsun, konfederasyonlardan,  üyelerinin, memurların ve emeklilerinin hak ve çıkarları için ortak tavır, ortak söylem ve ortak eylem içinde olmalarını beklemektedir. İktidar yanlısı sendikalar ‘iktidarı zora sokmamak’ için, muhalefet partilerinin yandaşı sendikalar da ‘hükümetten bir şey almayalım, iktidar partisine kızgınlık artsın’ yaklaşımı içinde olmaktan vaz geçerek güçlerini birleştirmelidir. Aksi halde, toplu pazarlık masası toplu masal masası haline gelecektir” dedi. 

Yüzdelik artış değil en düşük memur aylığı belirlenmelidir

Toplu pazarlığa en düşük memur aylığı hesabından başlanması gerektiğini ifade eden Zengin, “En düşük memur aylığının belirlenmesinde hem hükümet hem de pazarlığı yürüten sendikalar açısından tarafların üzerinde uzlaşabileceği veriler bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; memur yoksulluğudur.  MEB, ilköğretim ve orta öğretim bursluluk sınavına başvurabilmek için 4 kişilik bir ailenin aylık gelirinin 4.493 TL’den az olmasını şart koşmaktadır. Devlet aylık hane geliri 4.493 TL’den düşük olanları yoksul  ilân etmektedir. Masaya oturacak konfederasyonlardan Memur-Sen 4 kişilik bir ailenin Haziran ayı yoksulluk sınırını 6.565 TL, Kamu-Sen ise 6.675 TL olarak açıklamıştır. Her iki konfederasyon üyelerinin yoksulluk sınırı altında aylık almasına rıza göstermeleri düşünülemez. Kendi açıkladığı yoksulluk sınırı altında bir rakama imza atmak memuru peşkeş çekmektir, sarı sendikacılıktır”diye konuştu.

Haber: Recep Gören

Okunma Sayısı: 1481
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı