"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sırbistan'a milyar avroluk proje

26 Nisan 2015, Pazar 18:43
​Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Eagle Hills firmasının inşa edeceği 3.5 milyar avro değerindeki "Belgrade Waterfront" projesinin anlaşması imzalandı.

Sırbistan'da tartışmalara neden olan projenin inşasına dair anlaşmayı, İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihayloviç, "Belgrade Waterfront" Müdürü Aleksandar Trifunoviç ve Eagle Hills Yönetim Kurulu Üyesi Mohamed Alabbar imzaladı.

Anlaşmanın imzalanmasıyla, Sava Nehri kıyısında, yaklaşık 2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve içerisinde dairelerin yanı sıra iş, alışveriş, eğitim ve sağlık merkezlerinin, otellerin ve Belgrad Kulesi'nin bulunacağı projenin de ilk adımı atıldı.

Bakan Mihayloviç burada yaptığı açıklamada, bugünün Sırbistan ve Belgrad'ın kalkınması için büyük bir gün olduğunu vurgulayarak, "Belgrad sadece atalarımızdan bizlere kalan bir miras değil. Gelecek nesillere daha modern, daha başarılı ve daha güzel bir Belgrad ve Sırbistan bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Eagle Hills Yönetim Kurulu Üyesi Alabbar da bugünün iki ülke arasındaki bağların kuvvetlendiği, güzel ekonomik işbirliğinin başladığı önemli bir gün olduğunu söyledi.

İmza törenine katılan Belgrad Büyükşehir Belediye Başkanı Sinişa Mali ise bu projenin Belgrad'da hayatı değiştirecek bir proje olduğunu vurgulayarak, projenin aynı zamanda yeni istihdam alanları açılmasına da katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu arada, imza töreninin düzenlendiği binanın önünde toplanan bir grup, projeyi protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri sırasında, protestocular projeden duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.

Belgrade Waterfront

Belgrad'da, Sava Nehri'nin yanı başında yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje kapsamında çok sayıda lüks daire, park, otel, alışveriş merkezi, eğitim ve sağlık merkezleri, yürüyüş alanları ve 180 metre yüksekliğinde Belgrad Kulesi inşa edilecek.

"Belgrade Mall" adı verilen alışveriş merkezinin bölgenin en büyük alışveriş merkezi olması planlanırken, proje kapsamında 12 bin 700 ofis, 2 bin 200 otel odası ve 5 bin 700 lüks daire inşa edileceği bildirildi.

Sırbistanlı uzmanlar, kentin yeterli içme suyu ve kanalizasyon altyapısına sahip olmadığı gerekçesiyle projeye karşı çıkıyor.

AA

Etiketler: belgrad, yatırım, dubai
Okunma Sayısı: 2652
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı