"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜİK: Yoksulluk artıyor

06 Nisan 2024, Cumartesi 17:00
TÜİK, “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” bültenini ilk kez yayınladı.

TÜİK’in, eğitim ve maddi durum ile sosyal hayatta nesiller arasında aktarımın nasıl gerçekleştiğini araştırdığı çalışması, genel olarak geçmişe göre yoksulluğun arttığını ortaya koydu. Artı Gerçek’in haberine göre, kendisi 14 yaşında iken evine günde en az bir kez et, tavuk ya da balık alınan fertlerin yüzde 72,4’ünün, şu an kendi evine bunları iki günde bir alabildiği, yüzde 27,6’sının ise hiç alamadığı belirlendi. 14 yaş civarındayken ailesi ev sahibi olanların, yüzde 57,7’sinin şu an oturduğu konutta mülkiyet durumu “ev sahibi”, yüzde 26,3’ünün ise “kiracı” olduğu tahmin edildi. Mülkiyet durumu “kiracı” olanların, yüzde 40’ı şu an oturduğu konutun sahibi iken yüzde 47,7’sinin ise kirada oturduğu belirlendi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı