"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tüketici güveninde büyük düşüş

22 Kasım 2016, Salı 10:49
Tüketici Güven Endeksi, Kasım ayında, bir önceki aya göre yüzde 6.9 gibi büyük bir oranda düşerek 68.93 düzeyine geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan ve Ekim ayında 74.04 olan tüketici güven endeksi, Kasım ayında yüzde 6.9 azalarak 68.93 oldu.

Anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alabiliyor. Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor.

Geçen yıl seçimler öncesinde 58.5 düzeyine kadar gerileyen endeks, seçimlerin ardından politik belirsizliğin azalmasıyla geçen yılın Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 22.9 artışla Nisan 2014'ten bu yana en yüksek olan 77.15 değerini almış, sonrasında ise düşüş eğilimine girmişti.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi 89 oldu

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de bir önceki aya göre yüzde 5.4 azalarak Kasım ayında 89.01 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının düşmesinden kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi 95.1 oldu

Ekim ayında 101.62 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 6.5 azalarak, Kasım ayında 95.06 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi 71.3 oldu

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 7.6 azalarak, Kasım ayında 71.3 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi 20.3 oldu

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 12.7 azaldı. Ekim ayında 23.27 olan endeks, Kasım ayında 20.33 değerine düştü. Bu düşüş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

DHA

Okunma Sayısı: 1557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı