"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş mobilya satın almak yerine eskileri yeniliyor

18 Ocak 2015, Pazar 12:56
Vatandaşın alım gücü son yıllarda düştüğü için yeni mobilya almak yerine eskilerin tamire yöneldiğini belirten mobilya ustası Ali Çiftçi, "Son bir yıldır halkımız yeni mobilya almak yerine yenisi ile aynı kalitede fakat üçte bir fiyatına oturma grupları ve koltuk takımlarını yeniletiyor.” dedi.

Mobilya sektöründe malzeme tedarikçilerinin çoğaldığını belirten mobilya ustası Ali Çiftçi, "Piyasada koltuk takımları 2 bin 500 lira ile 4 bin lira arasında değişen oturma gruplarını biz, kullanılacak malzemenin kalitesine göre 700-bin lira arasında müşterinin istediği renkte ve kalitede yeniliyoruz. Koltuk takımlarının işçiliği fazla olduğu için piyasada 3 bin ile 8 bin lira arasında satılan koltuk takımlarını biz atölyemizde bin ile bin 500 lira arasında koltuk takımlarını yeni gibi yapıp müşterilerimize teslim ediyoruz. Teknolojinin gelişmesi ile özellikle mobilya sektöründe kullanılan döşemelik kumaş da seçenek çoğalınca müşterilerimize istediği renkte ve desende kumaş seçme imkânı sunduğumuz için halkımız yenisini almak yerine eskilerinin gönüllerine göre bizlere yaptırıyor. Hem biz ekmeğimizi kazanıyoruz hem de müşterilerimiz bütçesine uygun mobilyasına kavuşuyor. Müşterilerimizin eski mobilyalarının sadece kasasını kullanıyoruz. Mobilyanın içerisindeki yayları, makasları, takozlarını, sünger ve diğer tüm bağlantı malzemelerini yenileri ile değiştiriyoruz. Allah’a hamd olsun bugüne kadar yaptığımız yenileme işi ile bir şikâyet almadık.“ diye konuştu.

Mobilyaların kumaşları eskidiği için değiştirmek istediğini fakat fiyatlardan dolayı değiştiremediğini belirten Ev Hanımı Gamze Yazıcı ise "Mobilyalar kullanmaktan dolayı yüzlerinde, renklerde açılma olmuştu. Değiştirmek istedik. Mağazalarda bir araştırdık ki fiyatlar 3 bin ile 7 bin lira arasında değişiyor. Alım gücümüz düşük olduğu için değiştirmekten vazgeçtik. Daha önce duymuştum, eski mobilyaların yenilendiğini gelip görüştüğümüzde, beğendiğimiz renk ve desendeki bir kalite kumaşla bin liraya yenileneceğini duyunca sevindim. Şu anda yenilettim ve ben de eşim de çocuklarımız da yenilenmiş mobilyalarımızdan çok memnunuz." diye memnuniyetlerini dile getirdi.

Etiketler: mobilya, yenileme
Okunma Sayısı: 2911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı