"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yatırımcının güveni daha da sarsılacak

07 Mayıs 2019, Salı 23:29
YSK’nın İstanbul’daki belediye başkanlığı seçimi sonuçlarını iptal etmesi ve seçimlerin tekrarlanması kararının yatırımcıların güvenini daha da sarsacağı belirtiliyor.

İngiltere’de yayımlanan Financial Times, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’daki belediye başkanlığı seçimi sonuçlarını iptal etmesi ve seçimlerin tekrarlanması kararının ülkede “siyasî kargaşa ihtimalini” arttırdığını yazdı. Haberde, kararın “Türk demokrasisinin durumu konusunda Erdoğan’a yönelik eleştirileri arttıracağı” yorumu da yapıldı. Kararın zaten endişeli olan yatırımcıların güvenini daha da sarsacağı belirtilen haberde, kararın ardından Türk Lirası’nın yüzde 2,2 oranında değer kaybederek ABD dolarının TL karşısında Ekim 2018’den beri ilk kez 6 düzeyini aştığı belirtildi. İmamoğlu’nun, Türkiye’nin 16 milyon nüfuslu ekonomik güç merkezi İstanbul’u kazanmasının, AKP’ye şehirdeki 25 yıllık kontrolünü kaybettirdiği belirtilen yazıda ayrıca, “Muhalefeti AKP’ye ve ülkedeki hâkimiyetini yavaş yavaş arttıran Erdoğan’a karşı harekete geçirdi” denildi.

Etiketler: Türkiye, politika, ekonomi
Okunma Sayısı: 1443
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı