"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yumurtaya 1 ayda yüzde 30 zam

17 Ekim 2020, Cumartesi 22:40
Türkiye’nin yumurta fiyatlarının belirlendiği Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde yumurtanın tane fiyatı büyüklük ve kalitesine göre 40-56 kuruş arasında değişiyor.

Fiyatlara son 1 ayda neredeyse yüzde 30 zam geldiği öğrenilirken, şehirde yumurtanın marker ve şarküterilerdeki koli fiyatı ise 16-20 TL arasında değişiyor. Yumurtanda yaşanan önlenemez fiyat artışı ile ilgili fiyatlarının belirlendiği ve adeta Türkiye’nin yumurta borsası konumundaki Başmakçı ilçesindeki kooperatifler ve birlikler ise fiyatlarda yaşanan artışla ilgili açıklama yapmaktan kaçınılıyor. Sputnik’deki habere göre yumurtanın kolisinin 19 TL’den satılmasına ise yurttaşlar, tepki göstererek fiyatların anormal olduğunu dile getirdi. Yurttaşlar neredeyse her gün tükettikleri yumurtada yaşanan fiyat artışının kendilerini zora soktuğunu ve bu yüzden yumurta alamadıklarını kaydetti.

Okunma Sayısı: 1466
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    18.10.2020 11:51:41

    Yumurta üreticiside bu ülkede üretim yapıyor.Bu ülke şartlarında hayatını idame ettiriyor. Elektriğe gelen zamlar,akaryakıta ve daha nice ihtiyaç maddelerine gelen zamların tabii sonucunda bu zamalrı ben normal hatta zaruri görüyorum.Üretici zam yapmazsa sattığı malın üstünde maliyetle ürettiğini bir daha nasıl üretsin. Asıl sual şudur.ÜLKE İDARECİLERİNİN İSRAFLARI,MİLLETİN ÜZERİNDEKİ DİREKT VE ENDİREKT VERGİLERİN ARIŞI,GELİR ADALETSİZLİĞİ BUNUN ASIL SEBEBİDİR. Bunu görürsek dha doğru tespit yapar çözümü bulabiliriz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı