"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

168 bin yabancı, ülkemizden mülk edindi

31 Ekim 2019, Perşembe 22:44
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in son on yılda ülkemizde mülk edinen yabancılarla ilgili verilere ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan cevap geldi.

Kurum, son on yılda 167 bin 255 yabancı gerçek kişinin satış vb. yollarla taşınmaz edindiğini, ülkemizdeki yabancı ve gerçek kişilerin satış vb. yollarla taşınmaz edindiği ilk on ilin ise sırasıyla; İstanbul, Antalya, Bursa, Muğla, Ankara, Yalova, Aydın, Mersin, Sakarya ve Trabzon olarak açıkladı.

Kurum’un gönderdiği tabloda ise ülkemizden en çok mülk edinenlerin sırasıyla; Irak (24.394), Rusya (15.796), İran (11.374), Kuveyt (10.401), Suudi Arabistan (9.281), İngiltere (10.076), Almanya (7.634) ve Afganistan (7393) vatandaşları olduğu anlaşılıyor.

Gürer konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Farklı ülkelerden gelip bizlerle komşu olanların yatırımlarını ülkemizde geliştirmeleri olağandır. Ancak üretime yönelik yatırımlar yerine, kolay getiri sağlayan ve yabancıların daha buldukları alanlara yöneldikleri de bir gerçektir” dedi.

Ankara – Fatih Karagöz

Etiketler: konut
Okunma Sayısı: 1107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı