"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 Şubat’ta bile böyle olmadı!

28 Ocak 2019, Pazartesi 20:45
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Nezarethanede kadınların başörtülerinin çıkarılması”na tepki göstererek, “28 Şubat’ta bile tevessül edilemeyen bir uygulamanın icra edildiğini bizzat İçişleri Bakanı’nın ifadelerinden öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yazılı bir açıklama yaparak “Nezarethanede kadınların başörtülerinin çıkarılması işkencesine derhal son verilsin” dedi.

Özgür-Der adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye insan hakları ve özgürlükler noktasında uzun yıllar içinde zor zahmet elde ettiği ilerlemeyi ‘güvenlikçi’ mantığın hortlaması yüzünden son yıllarda hızlı bir şekilde kaybediyor. Altını çizerek belirtelim ki, gözaltında tutuldukları esnasında tesettürlü hanımların başörtülerinin alıkonulmasına yönelik ithamların, söylentilerin en yetkili ağız tarafından kabullenilmesinin şokunu yaşıyoruz!

“Ne hazindir ki, AK Parti iktidarının ‘Yeni Türkiye’ söylemiyle geçmişin karanlık sayfalarının mazide kaldığı ve zorbalık uygulamalarının unutulmaya terk edildiğinin sıkça iddia edildiği bir vasatta 28 Şubat’ta bile tevessül edilemeyen bir uygulamanın icra edildiğini bizzat İçişleri Bakanı’nın ifadelerinden öğrenmiş bulunuyoruz!

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisine yöneltilen bir soruya cevaben gözaltına alınan başörtülü hanımların ‘tedbir gereği’ nezarethanelerde başörtülerinin çıkarıldığını ifade etmiş. Açıkçası bu açıklamanın anlamsızlığını tartışmıyor, içerdiği had safhada tutarsızlıkları saymaya lüzumsuz addediyoruz. Ayrıca yapılanın neden din ve vicdan özgürlüğü açısından kabul edilemez bir zulüm olduğunu; insan hakları zaviyesinden ne kadar bariz bir ihlal teşkil ettiğini; 28 Şubatçı despotların bile yeltenmediği böylesi bir çirkinliğe başvurmanın nasıl bir çarpık zihin ürünü olduğunu uzun uzadıya sıralamaya da gerek duymuyoruz.

“Sadece şunu vurgulamakla yetiniyoruz: En yetkili ağız tarafından itiraf edilen bu uygulamanın ne kadar utanç verici olduğunun görülmemiş, anlaşılmamış olması başlı başına bir suç, kocaman bir ayıptır! Gözaltına alınan mütesettir hanımlara açık ve doğrudan işkence anlamına gelen bu zalimane uygulamaya derhal son verilmelidir!”

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 5453
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Halil

    29.1.2019 07:58:27

    Doğrusu anlamadım ne demek tedbir amaçlı? Başörtünün altında tabanca veya patlayıcı madde mi taşınmaktadır? Farz edelim öyle, o halde, içinde daha kolay patlayıcı taşınabilir asker veya polis şapka ve miğferleri daha ivedilikle tedbir gerektirmez mi? Öncelikle buna bir tedbir konulması gerekmiyor mu? Rahibelere yapılamayacak zulmü baş örtüsüne yapmanın haklı ne gerekçesi olabilir? Kınıyorum ve bir vatandaş olarak bu zulmü yapanların hukuk önünde hesap vermelerini istiyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı