"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

50 sanıklı Adli Tıp Kurumu davasında karar

28 Haziran 2018, Perşembe 12:20
Gülen Hareketinin Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik 50 sanıklı davada, 36 sanık 2 yıl ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Gülen Hareketinin Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik aralarında "ByLock" kullanıcılarının da bulunduğu 50 sanıklı davanın karar duruşması, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada son savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat kararı verilmesini istedi.

Adlî Tıp Kurumu dâvâsında 10 beraat 

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Adlî Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik 50 sanığın yargılandığı dâvâda karar çıktı. Mahkeme, toplam 36 sanığı örgüte üye olmak ve örgüte yardım suçlarından 2 yıl 1 aydan 8 yıl 9 aya kadar değişen hapis cezalarına çarptırdı. 10 kişi de beraat etti. Mahkeme heyeti, ‘Silâhlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklu sanıklardan E. K.’ı 8 yıl 1 ay 15 gün hapis ve M.S.K.’ı 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu sanıkların tutukluluk hallerinin ise devamına karar verildi. 10 sanık hakkında beraat kararı verilen dâvâda, firari 4 sanık hakkındaki dosyanın ise ayrılmasına hükmedildi. Beraat eden sanıklar hakkındaki bütün adlî kontrol kararlarının da kaldırılması karara bağlandı. (DHA)

 

Okunma Sayısı: 3162
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı